A Playertek Team GPS rendszer a Catapult GPS rendszerhez hasonlóan a kültéren végzett sportmozgások elemzésére kifejlesztett félprofesszionális mozgáskövető rendszer, amely lehetővé teszi az edzés vagy a mérkőzés közben leadott teljesítmény pontos értékelését és az adatok széles körű elemzését, összehasonlítását, rendszerezését.

A Playertek Team használata nem igényel speciális képzettséget vagy elemzői gyakorlatot: a rendszert úgy tervezték, hogy működtetése könnyen elsajátítható legyen. A Playertek Team elemző szoftver magyar nyelven kommunikál a felhasználókkal, és a riportok is magyar nyelven készülnek el. Kezelő felülete nem bonyolultabb, mint egy okostelefon menürendszere, az edzés- vagy mérkőzésriportok elkészítése pedig nagyrészt automatizált. A rendszer 10 fő teljesítménymutatót jelenít meg a kijelzőn, továbbá a részletes elemzések lekérdezésekor további 60 adatot (pl. sebesség zónák, gyorsulási zónák stb.) jelenít meg.

A Catapult Sports 2017-ben vásárolta meg a Playertek-et és kezdte meg a Playertek Team rendszer forgalmazását. Büszkék vagyunk arra, hogy az első európai ügyfelek egyike egy magyar klub: a Diósgyőri Labdarúgó Akadémia minden korosztályában a játékosok teljesítményének nyomon követése a Playertek Team rendszerrel történik.

 

Hivatalos FIFA engedéllyel rendelkező mérőeszközök

A CatapultSports elsőként kapta meg a FIFA engedélyét a jeladók nemzetközi mérkőzéseken való használatára.

https://www.catapultsports.com/blog/fifa-approved-wearable-tracking

A CatapultSports összes terméke (S5, G5, X4, EVO, HPU, Playertek jeladók) átment a SportsLab szigorú biztonsági tesztjein, így megkapta a Sportszergyártók és -forgalmazók Világszövetségének (WFSGI) tanúsítványát is. E szerint az eszközök megfelelnek a játékos-biztonság, a műszaki adatok, a tartósság, a minőségbiztosítás és a kényelem szempontjából vizsgált összes követelménynek, valamint az iparági gyártási szabványoknak. A felsorolt jeladók tehát minden nemzetközi mérkőzésen viselhetők.