Paul S. Bradley, William Sheldon, Blake Wooster, Peter Olsen, Paul Boanas, Peter Krustrup: A magas intenzitású futások elemzése az angol labdarúgó Premier League mérkőzésadatai alapján

A tanulmány szerzői a 2005-2006-os labdarúgó szezon 28 mérkőzésén összesen 370 játékosmegfigyelés adatait rögzítették azzal a céllal, hogy (1) meghatározzák az angol PL játékosok aktivitási profiljait, (2) posztok szerinti bontásban megvizsgálják a magas intenzitású futások jellemzőit a megtett táv, a labdabirtoklás, az elfáradás, valamint a nagy sebességű futások között eltelt pihenőidő tekintetében.

A tanulmány támpontot nyújthat a profi labdarúgó játékosok egyéni fejlesztéséhez, a poszt-specifikus gyorsasági edzések tervezéséhez. A leírtak alátámasztják, hogy a magas intenzitású ismétlődő futásokat tartalmazó edzések (repeated sprint ability training) összeállításakor a játékosok sebességküszöbe mellett az ismétlődő sprintek közötti pihenőidők hosszát is javasolt figyelembe az egyéni fejlesztés és a poszt-specifikus képzés magas szintű megvalósítához.

Ez a bejegyzés csak CATAPULT rendszerfelhasználók és CATAPULT tanfolyami résztvevők számára elérhető információkat tartalmaz.
High-Intensity Running in English FA Premier League Soccer Matches (JSS, 2009)