A Cardio Consulting Hungary Kft. 2007-ben alakult. Működésünk első hat évében alaptevékenységeink a sport-szakirányú oktatás, a tananyagfejlesztés és tanácsadás voltak. 2013-tól kezdődően a cég fő profilja a sportolói állapotfelmérés és az ehhez kapcsolódó oktatás, tanácsadás,  fejlesztés és adatelemzés.

Ügyfeleink nagyobb része élsportoló (gyermek, serdülő és felnőtt; nők és férfiak), kisebb hányaduk amatőr versenyző, akik elsősorban az alábbi sportágakat képviselik: labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong, vízilabda, triatlon, atlétika (rövid- és hosszútáv), judo, országúti- és pályakerékpározás.

Szolgáltatásaink során az egyénre szabott mérésre, tanácsadásra és ügyfélkövetésre fókuszálunk, és olyan módszerek, technológiák és eszközök alkalmazására törekszünk, melyek a hazai piacon még kevésbé elérhetők, viszont széles körű nemzetközi referenciákkal rendelkeznek és megfelelő szakmai és tudományos háttér áll mögöttük.

Sportantropometriai felméréseinket az ISAK (International Society for the Advancement of Kinanthropometry) tagjaként a nemzetközi szabványnak megfelelő módszertannal és eszközökkel hajtjuk végre. A mérést és elemzést az ISAK által kibocsátott “Technician – Full profile Anthropometrist” oklevéllel rendelkező szakember és a sportantropometriai mérésekben gyakorlott, antropometriai tanfolyamot végzett asszisztens hajtja végre. Az általánosan elterjedt sportantropometiai alapvizsgálaton kívül sportágspecifikus (kibővített) mérési profilok elvégzését és adatelemzését is vállaljuk.

2016 márciusától a sportolói mozgáselemzésben nemzetközi piacvezető Catapult Sports Pty Ltd. kizárólagos magyarországi partnereként a GPS és LPS (kültéri és betéri) mozgáskövető rendszerek és sportolói teljesítményelemzési módszertan bevezetésén, illetve az ehhez kapcsolódó ismeretek szélesebb körű elterjesztésén dolgozunk. Az ügyfelek igényeinek legmegfelelőbb CATAPULT, GPSPORT és PLAYERTEK mérőrendszerek és eszközök kiválasztására, beszerzésére vonatkozó tanácsadáson túl ügyféltámogatással, rendszerkezelési betanítással, valamint és edzők és teljesítményelemzők képzésével és továbbképzésével is foglalkozunk.