A Catapult Sports sportolói adatnyilvántartó és állapotkövető szoftvere, az AMS minden információt tárol és komplexen elemez, amely a játékosok teljesítmény adataival, egészségi, fizikális és pihentségi állapotával, vagy edzés-, sérülés- és alvásnaplójával kapcsolatos.

Az AMS szoftver olyan sportszervezetek számára készült, ahol a működési folyamatok egységesítése, jó áttekinthetősége mellett az is fontos, hogy a használt rendszer rugalmas és testre szabható legyen, és mindemellett a lehető legtöbb adatot szolgáltassa a játékosok állapotáról.

 

KEZELŐFELÜLET

Részletes áttekintés tesz lehetővé a sportolók pillanatnyi állapotára, közérzetükre és teljesítménymutatóik változására vonatkozóan.

Jogosultsági szintek szerinti hozzáférést biztosít a szervezet minden munkatársa számára (csapatmenedzser, edző, fizioterapeuta, orvos, erőnléti edző dietetikus, masszőr stb.) a hatáskörükhöz tartozó információkhoz.

A legfontosabb információk (pl. teljesítményprofil, sérülések) azonnal megjeleníthetők.

 

EDZŐI HOZZÁFÉRÉS

Egyéni riportok
Minden rendelkezésre álló adat a felhasználó által kiválasztott nézetben jeleníthető meg (pl. grafikus vagy táblázatos formában), beleértve a mérkőzés adatokat, amelyeken belül kijelölhetők a legfontosabb teljesítménymutatók.

Mérkőzés előtti és utáni jegyzetek
Lehetővé teszi a játékstratégia strukturált tervezését, majd a megvalósítás felülvizsgálatát.

Mobil alkalmazás
A gyors és hatékony kommunikáció érdekében valós idejű csoportos üzenetküldést biztosít.

Média könyvtár
Minden gyakorlat-, edzés- és mérkőzésvideó, animáció vagy dokumentum egyszerűen és biztonságosan megosztható az érintettekkel.

Játékos adatok
Lehetővé teszi a sportoló állapotának és teljesítményének komplex áttekintését és elemzését, a változások folyamatos és napra kész nyomon követését, és a külső tanácsadókkal, tudományos szakemberekkel való együttműködést és információ-megosztást.

 d

JÁTÉKOSOK ADATAINAK NYILVÁNTARTÁSA

Személyes információk
Lehetővé teszi, hogy a klub munkatársai és a sportolók naprakészen tartsák személyes információikat.

Edzettségi állapot áttekintése
Pillanatképet ad a teljesítményadatokról, mellyel a fejlődés heti és havi bontásban nyomon követhető.

Közérzet összefoglaló
Betekintést nyújt a sportoló mentális és fizikai állapotába.

Orvosi információk
Védőoltások, allergiák, műtétek, gyógyszerek, legközelebbi hozzátartozók, orvos adatai, biztosítások, kiemelt sérülések és betegségek bejegyzése a leletekhez tartozó linkkel.

Videók és dokumentumok
A sportolóval kapcsolatos multimédiás fájlok könyvtára.

Megjegyzések hozzáadása
Mobiltelefonra telepített applikáción keresztül azonnal megosztható az érintett stábtagokkal a játékos állapotára, feladataira, programjára vonatkozó minden közérdekű megjegyzés.

Kommunikáció
A gyors üzenetküldésre tervezett mobil applikáció folyamatos információcserét biztosít a kijelölt csoportok és tagok között.

 

ERŐFEJLESZTÉS & KONDICIONÁLÁS

Személyre szabott programok
Az erre jogosult felhasználók különböző edzésprogramokat hozhatnak létre, amelyek frissíthetők, kiegészíthetők és módosíthatók a felkészülési időszak és a teljesítménycélok függvényében. Az elmentett edzésprogramok egyénre szabhatók és a kiválasztott sportolókhoz rendelhetők.

Nyomtatás
Minden edzésprogram kinyomtatható.

Gyakorlat könyvtár
Minden gyakorlatról rövid video készíthető, amely a könyvtárban rendszerezve tárolható, előhívható, edzésprogramhoz csatolható vagy üzenetben elküldhető.

Edzéstervező sablonok
Minden edzés a könyvtárban tárolódik, és később módosítva újrafelhasználható.

 

MÉRŐESZKÖZÖKBŐL SZÁRMAZÓ ADATOK INTEGRÁLÁSA

A csapat által használt teljesítménymérő eszközök (pl. GPS jeladók, pulzusmérő övek), fitnesz berendezések, orvosi műszerek által rögzített mérési adatok – amennyiben a készülékek gyártója API hozzáférést biztosít – a játékosok mappáiban, egy helyen menthetők el, és a különböző forrásokból származó mérési eredmények és információk egymással összefüggésben elemezhetők, áttekinthetők.

 

CSV ADAT IMPORT

A játékosokon végzett állapotfelmérésekről, edzés- és mérkőzésteljesítményükről rengeteg excel táblázat készül. Az AMS rendszer ezeknek a táblázatoknak az adatait összesítve képes jelentéseket készíteni úgy, hogy az összes korábbi és új adatot felhasználja a változásokat bemutató riport összeállításához.

 

TEHETSÉGGONDOZÁS

Információkkal látja el az edzőket és sportvezetőket a tehetségek korai felismerésében és fejlődésük nyomon követésében.

 

SÉRÜLÉSMENEDZSMENT

Részletes információkat tartalmaz a sérülések előfordulásáról, megjelenéséről és a főbb kiváltó okokról. Naprakész kommunikációt biztosít az orvosi és az erőnléti stáb között, amit a valós idejű frissítések tesznek lehetővé.

Előre beállítható küszöbértékek biztosítják a sérülések elkerülését, melyek elérése figyelmeztető jelzéseket küld a felületet használó szakemberek részére.

A sérülésekkel kapcsolatos összes dokumentum könnyen elérhető és csatolható.

 

MENTÁLIS EGÉSZSÉGGONDOZÁS

Átfogó riport készíthető a sportolókról, mely a fizikai állapotuk mellett feltárja a pszichés és lelki egyensúly tényezőit is. A sportolók naponta értékelhetik közérzetüket, stressz-, szorongás- és fájdalomszintjüket, mely megkönnyíti állapotuk figyelemmel kísérését az edzők és a teljes stáb számára.

Több mint 20 felügyeleti paraméter közül lehet válogatni a csapat protokolljának testre szabásához, az alvásminőségtől a közérzet és az edzést követő elfáradási szint osztályozásáig.

 

SPORTORVOSLÁS

Az orvosi stáb munkájának megkönnyítése érdekében az összes egészségügyi dokumentum elérhető a kezelőfelületen. Megtalálhatók a betegségek leírásai, részletei, az orvosi stáb feljegyzései, a szűrővizsgálatok és képalkotó vizsgálatok eredményei, a kiadott receptek és a rehabilitációs tervek.

 

EDZÉSTERVEZÉS

Személyre szabható gyakorlatok és edzésprogramok hozhatók létre. A könyvtárba mentett gyakorlatsorok a kiválasztott csapathoz, játékos pozícióhoz vagy személyhez rendelhetők. A GPS jeladókból származó információk alapján az edzők összehasonlíthatják az elvárt (tervezett) terhelést a ténylegesen megvalósult értékekkel.

 

KORLÁTOZOTT IDEJŰ HOZZÁFÉRÉS KÜLSŐ TÁMOGATÁSHOZ

A szükséges információk hatékonyan és biztonságosan megoszthatók a csapat mellett tevékenykedő külsős szakemberekkel, például a sportsebésszel, a gyógytornásszal, a pszichológussal, a dietetikussal és a teljesítményelemzővel.

 

ORVOSI FELJEGYZÉSEK

A sérüléssel kapcsolatos megjegyzésekhez közvetlenül hozzáadhatók bizonyos multimédiás mellékletek (pl. ultrahang, CT vagy MR vizsgálatokon rögzített felvételek), melyek még árnyaltabbá és részletesebbé teszik az orvosi dokumentációt, így pontosabb betekintést nyújtanak a sérülésekbe. A csatolmányok elérhetők a felhasználók számítógépéről, a csapat médiakönyvtárából vagy számos egyéb felhő alapú platformról.

A sportolók orvosi előzményei a Print gomb segítségével exportálhatók. Kronológiai jelentések készülnek a jegyzetekhez, melyek elérését hiperhivatkozások segítik. A hozzáférés jogosultsági szintek szerint történik, így a stáb egyes tagjai hatékonyan és gyorsan oszthatják meg és tekinthetik át a hatáskörükhöz tartozó információkat. Ennek a komplex rendszernek köszönhetően rendkívüli előrelépések érhetők el a sportsérülések kezelésében.

 

RIPORTOK, TELJESÍTMÉNYÖSSZESÍTŐK

Egyéni riportok
A játékososkról készült jelentések és statisztikák tetszőleges formában (táblázat, oszlopdiagram, kördiagram, trendvonal stb.) jeleníthetők meg.

Gördülő átlagok
Az akut vagy hosszú távú terhelések hatása gördülő átlagok segítségével még jobban áttekinthető.

Figyelmeztető jelzések
Egyénre szabott határértékek beállításával különböző figyelmeztető jelzések hozhatók létre, melyek segítenek időben azonosítani a nagy kockázatot hordozó (pl. rendszeresen túlteljesítő) játékosokat.

Egyéni vagy csapat szűrési lehetőségek
Az egyes játékosok vagy csapatok teljesítményének összehasonlítása néhány kattintással lehetséges.

Folyamatos monitorozás
Az edzés- és mérkőzésadatok megfigyelésével és az előre beállított küszöbértékek segítségével pontosan nyomon követhetővé válik az edzésterhelés.

 

TESZTELÉS

Rugalmas adatrögzítés
Hatékonyan összehangolja a több forrásból származó információkat, amely mélyreható elemzést tesz lehetővé, ezáltal segít optimalizálni a játékosok teljesítményét. A külső körülményektől függően többféle adatgyűjtési módszert kínál.

Rögzítés érintőképernyőn
Tabletről is elérhető felhasználóbarát kezelőfelület.

Mobiltelefonos adatrögzítés
A mobiltelefonjukra telepített applikáción keresztül a stábtagok és a játékosok is hozzáadhatnak információkat a rendszerhez.

Tömeges adatrögzítés
A csapat vagy az egyes sportolói csoportok adatai egyszerre is feltölthetők a rendszerbe.

CSV-fájlok importálása
Lehetővé teszi az adatok külső mérőeszközökből történő letöltését és integrálását.

 

FIGYELMEZTETŐ JELZÉSEK

A kockázatok jelzése rendkívüli jelentőséggel bír a sérülések megakadályozása érdekében, melynek segítségével azonnal végrehajthatók a megfelelő intézkedések.

A figyelmeztetések a kockázati szintek szerint, egyénre szabottan hozhatók létre. A beállítást követően „kitűnő” (zöld), “veszélyeztetett” (narancs) vagy a “nagy kockázat” (piros) jelenik meg automatikusan, mely naprakész információval szolgál a stáb számára és rendkívül meghatározó a sérülés prevencióban.

Külön meghatározható, hogy a különböző figyelmeztető jelzések aktiválódásakor kik kapjanak azonnali értesítést vagy e-mailt (pl. játékos, edző, orvos, manager stb.)